Gitaarlessen voor kinderen

Vernieuwende en gezellige gitaarlessen

Vroeg starten!

Gitaarlessen voor jonge kinderen vanaf 6 jaar en ouder

Zingen en muziek maken heeft een positieve effect op de ontwikkeling van het kind. Jonge kinderen beleven de muziek intuïtief. In de gitaarlessen gaan de jonge leerlingen vooral veel plezier beleven met de gitaar. Ze leren liedjes op gehoor, zingen veel en maken eigen liedjes. Ritme wordt gekoppeld aan taal. Daarbij wordt al op een speelse manier de juiste gitaar techniek gebruikt met een goede houding. Een goede basis is een voorwaarde voor latere ontwikkeling. Bij alle gitaarlessen is het fijn, als de ouder betrokken is bij het leerproces door thuis mee te luisteren, en eventueel muzikaal te begeleiden.

Vier lessenkaart

Kinderen van 6 jaar kunnen op proef starten met een vier lessenkaart voor vier weken, om te kijken, of ze er al aan toe zijn. Een passende gitaar is in de les beschikbaar. Vraag naar de actuele mogelijkheden.

Individuele lessen of duolessen

Ieder kind mag in zijn eigen tempo muzikaal en creatief ontwikkelen in een ontspannen sfeer. De leerlingen improviseren en maken zelf liedjes, mogen ook vrij spelen en zingen, al snel volgen kleine akkoorden. Het ritmegevoel ontwikkeld door meteen muziek te maken en liedjes te spelen. Door gekleurde snaren te gebruiken, die aan gekleurde noten worden gekoppeld, gaat het leren van het notenschrift spelenderwijs, en vrijwel vanzelf. Stap voor stap verdwijnen de kleurtjes, en kunnen de kinderen ook zonder kleuren noten lezen. We gebruiken een lesmethode, waarbij veel gezongen mag worden.

Iets oudere leerlingen leren ook noten lezen zonder kleuren. Ze leren verschillende gitaartechnieken kennen, en spelen gitaarstukken uit de hele wereld. In het begin is de gitaarles zo breed mogelijk aangelegd, zodat iedereen ook een goede technische basis krijgt en veel verschillende muziek leert kennen. Naar wens kunnen de iets oudere leerlingen ook hun favoriete popnummers spelen en zingen!

Groepslessen van 40 minuten per week voor 1ste-jaars leerlingen

De gezellige Gitaarclub. Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. De kinderen spelen wekelijks samen met leeftijdsgenoten in een groepje: spelen en zingen, naar elkaar luisteren, muzikale spelletjes, de eigen muzikale fantasie ontdekken en veel meer. Ieder kind mag op zijn eigen niveau mee doen in de groep. De leerlingen vinden het heel leuk, om samen muziek te maken!

Deze speelse lessen zijn gericht op muziekbeleving en geïnspireerd door de Kodálymethode, waarvoor ik een opleiding gevolgd heb aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (‘Muziek als Vak’). Er is niet veel huiswerk, maar het is natuurlijk fijn, als de leerlingen thuis ook contact maken met de gitaar. De gitaarlessen voor 1ste-jaars leerlingen zal in het komend seizoen 2022-2023 op woensdag en donderdag middag zijn, op basisschool De Zonheuvel in Driebergen.

Gitaarlessen voor jongeren

Gitaarlessen voor volwassenen

Ukuleleles

Ukulelecursussen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close