Gitaarlessen voor kinderen

Vernieuwende en gezellige gitaarlessen voor kinderen vanaf 5 jaar

Vroeg starten!

Zingen en muziek maken heeft een positieve effect op de ontwikkeling van het kind. Al jonge kinderen kunnen de muziek intuïtief begrijpen. In de gitaarlessen gaan de jonge leerlingen vooral veel plezier beleven met de gitaar. Ze leren veel op gehoor, gaan ritmegevoel ontwikkelen door meteen muziek te maken en liedjes te spelen. Ze improviseren en maken zelf liedjes, mogen vrij spelen en zingen, al snel volgen kleine akkoorden. Ieder kind mag in zijn eigen tempo muzikaal en creatief ontwikkelen in een ontspannen sfeer. Daarbij wordt al op een speelse manier de juiste basis gitaar techniek gebruikt met een goede houding. Een goede basis is een voorwaarde voor latere ontwikkeling. Door gekleurde snaren te gebruiken, die aan gekleurde noten worden gekoppeld, gaat het leren van het notenschrift spelenderwijs, en vrijwel vanzelf.

Gitaarlessen met Gitaarclub – voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Een wekelijkse privéles van 20 minuten wordt gecombineerd met samenspel op elke eerste woensdag van de maand, de gezellige Gitaarclub: spelen en zingen, naar elkaar luisteren, muzikale spelletjes met een zonder gitaar, bewegen op muziek en veel meer. Ieder kind mag op zijn eigen niveau mee doen in de groep. De leerlingen vinden het heel leuk, om samen muziek te maken!

Deze speelse lessen zijn geïnspireerd door de Kodálymethode, waarvoor ik een opleiding gevolgd heb aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (‘Muziek als Vak’).

De lessen voor jonge kinderen en de lessen met Gitaarclub op woensdag middag zijn op basisschool De Zonheuvel in Driebergen.

Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen starten met een vier lessenkaart, om te kijken, of ze er al aan toe zijn.

 

Gitaarlessen voor jongeren

Gitaarlessen voor volwassenen

Ukuleleles

Ukulelecursussen

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close