FAQ

FAQ -veelgestelde vragen:

Op welke gitaar kan ik het beste beginnen?

De nylonsnarige gitaar (ook Spaanse of klassieke gitaar genoemd) is het meest veelzijdig en het meest geschikt om te beginnen. Jongeren en volwassenen kunnen ook op een staalsnarige gitaar of westerngitaar beginnen, als ze vooral popliedjes willen spelen, of vooral jazz en blues nummers.

Wat kost een gitaar?

Een goede studiegitaar, waar je prima op kan beginnen, begint bij +/- € 200, – . Goede merken zijn Juan Salvador, Esteve, Alhambra… Speel liever op een gitaar met een massief bovenblad, die goed afgesteld is voor je speelgemak!  Dan heb je het meeste plezier met spelen, omdat het goed klinkt en lekker makkelijk speelt. Je kan je gitaar beter bij een gitaarzaak kopen, dan heb je meteen ook de juiste service erbij, zeker als je gitaar een keer nieuw afgesteld moet worden. In Utrecht en Amersfoort zijn goede speciaalzaken voor gitaar.

Wat kosten de lessen?

Kijk even bij tarieven.

‘Gitaarschool Nanno Wildeman’, en ‘Gitaarles Driebergen’ zitten op hetzelfde adres, hoe zit dat?

Nanno is mijn partner, en wij hebben allebeide een eigen lespraktijk onder eigen naam. Wij vullen elkaar goed aan in ons lesaanbod en werken nauw samen.

Op welke dagen kan ik les nemen?

Mijn lesdagen in zijn dinsdag en woensdag. Op maandag zijn regelmatig korte cursussen, zoals ukulele, podium training en akkoordbegeleiding.

Waar zijn de lessen?

Op dinsdag geef ik les op De Kievit 2 in Driebergen, op woensdag zijn de lessen op basisschool De Zonheuvel in Driebergen.

Kan ik meteen beginnen met lessen?

Meestal is het mogelijk, om meteen te beginnen met lessen, mits je kan op een beschikbare plek. Later kan je aangeven, of je op een andere dag/tijd wil lessen, en dan kan ik daar rekening mee houden bij de planning van de rooster voor het nieuwe seizoen.

Moet ik meteen een gitaar kopen als ik wil starten?

Je kan ook eerst lessen afspreken met een gitaarpakket.Veel leerlingen vinden het fijn, om eerst een paar maanden te proberen, voordat ze zelf een gitaar kopen.

Hoe werkt het met de betaling?

Na ontvangst van het inschrijfformulier stuur ik een rekening per mail.

Welke maat gitaar past bij mijn kind?

In de kennismaking kijk ik ook altijd naar de juiste maat gitaar voor je kind.

Hoe vaak moet ik de snaren verwisselen op mijn gitaar?

Uiterlijk een keer per jaar wordt het echt tijd. Ideaal is een keer per zes maanden of zelfs vaker. Ik verwissel mijn snaren zelf vaak eens in de twee maanden. Het hangt ook een beetje ervan af, hoe vaak je speelt.

Kan ik een proefles boeken?

Je kan bij mij een afspraak maken voor een proefles en kennismaking van 30 minuten. Voor kinderen t/m 9 jaar zijn er ook proeflessen van 20 minuten op woensdag middag. Voor de proeflessen is er een gitaar beschikbaar. In de proefles gaan we meteen een stukje spelen, en er is ook ruimte, om vragen te stellen. De kosten voor een proefles van 30 minuten zijn € 23,-, en van 20 minuten € 17,-. Begin je daarna met gitaarlessen bij mij, of je dochter of zoon? Dan is de proefles alsnog gratis!

Kan ik eerst een paar lessen nemen, om uit te proberen?

Ja, dat kan. Voor leerlingen van 16 jaar tot 21 jaar is er een 10 lessenkaart van 30 minuten per les mits er plek is. Kinderen en jongeren tot 16 jaar schrijven voor minimaal vijf maanden in. Of, als de lessen midden in het jaar beginnen, schrijf je altijd in tot het eind van de lopende lesperiode.

Wat is een lesperiode?

Ik werk met twee lesperiodes van vijf maanden. De eerste periode gaat van september t/m januari, en de tweede van februari t/m juni.

Kan ik tussendoor uitschrijven van gitaarles?

Het opzegtermijn is twee maanden.

Ik ben linkshandig, moet ik dan op een speciale linkshandige gitaar beginnen?

Nee, dat hoeft niet, de rechter en linker hand zijn even belangrijk bij het gitaar spelen, daarom is het beter, om als linkshandige ook op een normale gitaar te beginnen, dan heb je later veel meer keus in gitaren.

Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet, om met je vraag even contact op te nemen met mij, ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Locatie De Kievit 2 3972 PJ Driebergen Telefoon 0343 - 514 282 E-mailadres S.Plate@xs4all.nl Openingstijden Lesdagen in Driebergen: maandag, dinsdag en woensdag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close