FAQ

FAQ -veelgestelde vragen:

Op welke gitaar kan ik het beste beginnen?

De nylonsnarige gitaar (ook Spaanse of klassieke gitaar genoemd) is het meest veelzijdig en het meest geschikt om te beginnen. Jongeren en volwassenen kunnen ook op een staalsnarige gitaar of westerngitaar beginnen. Zeker mooi voor akkoorden, pop, jazz en blues.

Wat kost een gitaar?

Een goede studiegitaar, waar je prima op kan beginnen, begint bij +/- € 200, – . Goede merken zijn Juan Salvador, Esteve, Alhambra… Speel liever op een gitaar met een massief bovenblad, die goed afgesteld is voor je speelgemak!  Dan heb je het meeste plezier met spelen, omdat het goed klinkt en lekker makkelijk speelt. Je kan je gitaar beter bij een gitaarzaak kopen, dan heb je meteen ook de juiste service erbij, zeker als je gitaar een keer nieuw afgesteld moet worden. Goede speciaalzaken in de buurt zijn in Utrecht en Amersfoort. Voor een echte vakman kan je in Den Bosch terecht bij Luthiers Gitaren.

Wat kosten de lessen?

Kijk even bij tarieven.

Gitaarschool Nanno Wildeman’, en ‘Gitaarles Driebergen’ zitten op hetzelfde adres, hoe zit dat?

Nanno is mijn partner, en wij hebben allebeide een eigen lespraktijk onder eigen naam. Wij vullen elkaar goed aan in ons lesaanbod en werken nauw samen.

Op welke dagen kan ik les nemen?

In het huidige seizoen, 2020-2021 zijn mijn lesdagen dinsdag en woensdag. Op maandag zullen er regelmatig korte cursussen, zoals ukulele, podium training en akkoordbegeleiding georganiseerd worden, ook online via Zoom en Youtube. Ook kan je een individuele les boeken via Zoom op andere dagen.

Waar zijn de lessen?

Op dinsdag geef ik les op De Kievit 2 in Driebergen, op woensdag zijn de lessen op basisschool De Zonheuvel in Driebergen.

Kan ik meteen beginnen met lessen?

Meestal is het mogelijk, om meteen te beginnen met lessen, mits je kan op een beschikbare plek. Later kan je aangeven, of je op een andere dag/tijd wil lessen, en dan kan ik daar rekening mee houden bij de planning van de rooster. Een online lesafspraak via Zoom kan op alle dagen. Contact

Moet ik meteen een gitaar kopen als ik wil starten?

Je kan ook eerst lessen afspreken inclusief een gitaarpakket. Veel leerlingen vinden het fijn, om eerst een paar maanden te proberen, voordat ze zelf een gitaar kopen.

Hoe werkt het met de betaling?

Voor losse lessen kan ik je naar wens een tikkie sturen. Voor jaarcursussen stuur ik een rekening per mail voor gegeven lessen.

Welke maat gitaar past bij mijn kind?

In de kennismaking kijk ik ook altijd naar de juiste maat gitaar voor je kind of voor jezelf, mits je b.v. kleine handen hebt.

Hoe vaak moet ik de snaren verwisselen op mijn gitaar?

Uiterlijk een keer per jaar wordt het echt tijd. Ideaal is een keer per zes maanden of zelfs vaker. Ik verwissel mijn snaren zelf vaak eens in de twee maanden. Het hangt ook een beetje ervan af, hoe vaak je speelt. Nylon snaren gaan langer mee dan stalen snaren.

Kan ik een proefles boeken?

Je kan bij mij een afspraak maken voor een proefles/ kennismaking van 30 minuten. Voor kinderen t/m 9 jaar zijn er ook proeflessen van 20 minuten. In de proefles speel je op een geleende gitaar of ukulele. In de proefles gaan we meteen een stukje spelen, en er is ook ruimte, om vragen te stellen. De kosten voor een proefles van 30 minuten zijn € 23,-, en van 20 minuten € 17,- . Begin je daarna met gitaarlessen of ukulele-lessen bij mij, of je dochter of zoon? Dan is de proefles alsnog gratis!

Kan ik eerst een paar lessen nemen, om uit te proberen?

Voor jonge kinderen van 5 en 6 jaar is er een 4 lessenkaart mogelijk. Voor leerlingen van 16 jaar tot 21 jaar is er een 10 lessenkaart van 30 minuten per les. Volwassenen kunnen ook starten met een knipkaart van zes keer.

Wat is een lesperiode?

Normaliter werk ik met twee lesperiodes van vijf maanden. De eerste periode gaat van september tot eind januari, en de tweede van eind januari t/m juni. I.v.m. Covid 19 gelden nu kortere periodes, waarbij ik achteraf kijk, hoe veel lessen gegeven zijn. Je krijgt een rekening achteraf over gegeven lessen.

Kan ik tussendoor uitschrijven van gitaarles?

Het opzegtermijn is twee maanden. In het lopend seizoen 2020-2021 zullen de fysieke lessen, afhankelijk van de Covid 19 situatie en de geldende regels, in periodes vervangen worden door online lessen via Zoom. Mocht je dat niet willen, kunnen de lessen ook tijdelijk opgeschort worden. Het opzegtermijn is dan niet geldig.

Ik ben linkshandig, moet ik dan op een speciale linkshandige gitaar beginnen?

Nee, dat hoeft niet, de rechter en linker hand zijn even belangrijk bij het gitaar spelen, daarom is het beter, om als linkshandige ook op een normale gitaar te beginnen, dan heb je later veel meer keus in gitaren.

Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet, om met je vraag even contact op te nemen met mij, ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Proefles gitaar
<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close