FAQ

FAQ -veelgestelde vragen:

Op welke gitaar kan ik het beste beginnen?

De nylonsnarige gitaar (ook Spaanse of klassieke gitaar genoemd) is heel veelzijdig en ook het meest geschikt om te beginnen. Jongeren en volwassenen kunnen ook op een staalsnarige gitaar of westerngitaar beginnen als ze vooral akkoorden, en pop, jazz en blues willen spelen.

Wat kost een gitaar?

Een goede studiegitaar, waar je prima op kan beginnen, begint bij +/- € 280- inclusief een goede hoes. Goede merken zijn Juan Salvador, Esteve, Alhambra, Salvador Cortez, Castilla. Speel liever op een gitaar met een massief bovenblad, die goed afgesteld is voor je speelgemak!  Dan heb je het meeste plezier met spelen, omdat het goed klinkt en lekker makkelijk speelt. Je kan je gitaar beter bij een gitaarzaak kopen, dan heb je meteen ook de juiste service erbij, zeker als je gitaar een keer nieuw afgesteld moet worden. Een goede speciaalzaak kan je vinden in Amersfoort. Voor een echte vakman kan je in Den Bosch terecht bij Luthiers Gitaren.

Wat kosten de lessen?

Kijk daarvoor bij tarieven.

Gitaarschool Nanno Wildeman’, en ‘Gitaarles Driebergen’ zitten op hetzelfde adres, hoe zit dat?

Nanno is mijn partner, en wij hebben allebeide een eigen lespraktijk. Wij vullen elkaar goed aan in ons lesaanbod en werken nauw samen.

Op welke dagen kan ik les nemen?

In het huidige seizoen, 2022-2023 zijn mijn lesdagen dinsdag, woensdag en donderdag. Ook kan je een individuele les aan huis, of een online les via Zoom boeken op dinsdag en vrijdag ochtend.

Waar zijn de lessen?

Op dinsdag geef ik les op De Kievit 2 in Driebergen, op woensdag en donderdag middag en avond zijn de lessen op basisschool De Zonheuvel in Driebergen.

Kan ik meteen beginnen met lessen?

Meestal is het mogelijk, om meteen te beginnen met lessen, mits je kan op een beschikbare plek. Later kan je aangeven, of je op een andere dag/tijd wil lessen, en dan kan ik daar rekening mee houden bij de planning van de rooster. Een lesafspraak voor een les aan huis of een online lesafspraak via Zoom kan op dinsdag en vrijdag ochtend. Contact

Moet ik meteen een gitaar kopen als ik wil starten?

Het mogelijk om te lessen inclusief het goed verzorgde gitaarpakket. Daarbij krijgt de jonge leerling een lesgitaar van de juiste maat met gekleurde snaren en met alle benodigde toebehoor. Volwassenen vinden het ook vaak fijn, om in de eerste periode gebruik te maken van een gitaarpakket, voordat ze zelf een gitaar kopen. Download hier de voorwaarden-gitaarpakket-gitaarles-driebergen-2022-2023.

Hoe werkt het met de betaling?

Voor jaarcursussen stuur ik een rekening per mail tevens in het begin van een lesperiode van vijf maanden. Voor losse lessen op afspraak betaal je vooraf per Tikkie of naar wens ook contant. 

Welke maat gitaar past bij mijn kind?

In de kennismaking kijk ik ook altijd naar de juiste maat gitaar voor je kind of voor jezelf, mits je b.v. kleine handen hebt.

Hoe vaak moet ik de snaren verwisselen op mijn gitaar?

Uiterlijk een keer per jaar wordt het echt tijd. Een keer per zes maanden is een beetje standaard, soms nog vaker, als je heel veel speelt. Nylon snaren gaan iets langer mee dan stalen snaren.

Kan ik een proefles boeken?

Je kan bij mij een afspraak maken voor een individuele proefles/ kennismaking van 30 minuten . Voor jonge kinderen is er ook een proefles van 20 minuten. De eerste woensdag in juli is meestal gereserveerd voor proeflessen, ook in groepsverband. (30 minuten met zijn tweeën, en 40 minuten met zijn drieën). In deze gezellige proefles doen we spelletjes, en gaan we meteen een stukje spelen. Ook is er ruimte voor ouders en kinderen, om vragen te stellen. Aan de proefles zijn kosten verbonden. Kijk daarvoor bij tarieven.

Kan ik eerst een paar lessen nemen, om uit te proberen?

Voor jonge kinderen van 6 jaar is er een 4 lessenkaart, om te kijken, of ze er al aan toe zijn. Leerlingen van 12 jaar tot 21 jaar kunnen flexibel lessen via een knipkaart van 9 lessen, 30 minuten per les. Volwassenen kunnen flexibele lessen afspreken aan huis van 60 minuten.

Wat is een lesperiode?

Het lesjaar is ingedeeld in twee lesperiodes van vijf maanden. De eerste periode gaat van september tot eind januari, en de tweede van februari t/m juni.

Kan ik tussendoor uitschrijven van gitaarles?

Je schrijft in voor minimaal vijf maanden (dus een lesperiode). Als je tussendoor start met lessen, schrijf je in tot het eind van de lopende lesperiode. 

Ik ben linkshandig, moet ik dan op een speciale linkshandige gitaar beginnen?

Nee, dat hoeft niet, de rechter en linker hand zijn even belangrijk bij het gitaar spelen, daarom is het beter, om als linkshandige ook op een normale gitaar te beginnen, dan heb je later veel meer keus in gitaren.

Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet, om met je vraag even contact op te nemen met mij, ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Proefles gitaar
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close